Nyheder

“Der er en sjæl i Skagen”

“Der er en sjæl i Skagen”

Michael

januar 14th, 2014

0 Comments

I anledning af Skagens 600 års Købstadsjubilæum i 2013, blev Marianne Mortensen opfordret af Skagen Museum til at lav en koncert med udgangspunkt i museets særudstilling “Stedsans”- Skagensmalernes landskaber.
Det blev til et program bestående af nye og gamle sange med tekster som bl.a. beskriver Skagens natur, byen og “den særlige sjæl” på Danmarks nordspids.Marianne Mortensen er født i Skagen og har arbejdet som skuespiller siden starten af 80erne, men har sideløbende haft en musikalsk karriere, både som solist og i hovedroller i henved 20 musicals. Det har over årene ført flere CD-udgivelser med sig,bla. juleCD’en “Levende lys”, “Du og jeg og månen”,som blev til i samarbejde med hendes mand, Michael Vesterskov ;- et samarbejde, der også førte til fælles-CD’en “Vild sjæl” baseret på musikken til teaterforestillingen af samme navn. Om denne skrev anmelderne bla.: “Marianne Mortensen er sårbar og nærværende, sansende og utilnærmelig … med al sin feminine, blodskudte råstyrke gennemlever hun forestillingen med uhæmmet kraft”. Se endv. www.mariannemortensen.dk
Om Skagen Museums udstilling STEDSANS – skagensmalernes landskaber:
Skagensmalerne havde en god stedssans eller måske en særlig sans for stedet og byen “Skagen,”  da de i slutningen af 1800-tallet fandt vej til et af Danmarks på det tidspunkt mest øde og ufremkommelige steder. De kom til Skagen, fordi de gerne ville være en del af den kunstnerkoloni, der efterhånden opstod i Skagen, fordi det var billigt at bo i byen og fordi de var draget af en af de nyeste tendenser fra Frankrig – friluftsmaleriet. De havde så meget sans for stedet, at deres billeder den dag i dag er med til at forme vores opfattelse af, hvad der kendetegner Skagen.
I 2013 fejrer Skagen sit 600 års købstadsjubilæum, og i den anledning har Skagens Museum valgt at sætte fokus på, hvordan skagensmalerne skildrede ni forskellige kendte, elskede og ikke mindst ikoniske steder i Skagen, og hvordan disse steder ser ud i dag set med fotografen Allan Tofts øjne. De ni steder, der er repræsenteret på udstillingen er:
  • Sønderstrand
  • Nordstrand
  • Østerby
  • Vesterby
  • Grenen
  • Gl. Skagen
  • Heden
  • Fyrbakken
  • Plantagen

Comments are closed.